Techniek

Dentsply Sirona

Dental Advies Utrecht werkt met de digitale lijn van de Dentsply Sirona, een van de grotere spelers met veel ervaring op het gebied van digitalisering. Dentsply Sirona is erop gericht tandheelkundige professionals in staat te stellen betere, veiligere en snellere tandheelkundige zorg te bieden. We werken met volgende apparatuur en technieken:

Inlab MC X5 freesmachine
Elk aspect van inLab MC X5 is ontworpen om aan de CAD/CAM behoeften te voldoen van de tandtechnische laboratoria. Intensieve technische en technologische uitwisseling met veel tandtechnici heeft geleid tot de oprichting van een productiemachine die voldoet aan vrijwel alle eisen. Voor betrouwbare en onafhankelijke productie van restauraties. De inLab MC X5 kan zowel nat- als droogslijpen, het frezen van kronen, bruggen, facings en inlay’s maar maakt ook onderstructuren voor implantaat werkstukken.

Primeprint 
Primeprint Solution is een zeer geautomatiseerd, end-to-end 3D-printsysteem van medische kwaliteit. Deze slimme hardware- en softwareoplossing is ontworpen voor tandheelkundige toepassingen en kan het hele printproces uitvoeren, inclusief nabewerking. Het hoge niveau van automatisering helpt de verwerkingstijden te verkorten, en maakt delegeren en een hoog niveau van productiviteit mogelijk. 

Het vervaardigen van modellen, lepels, beetplaten en splints is mogelijk met deze uiterst geavanceerde printer. Het unieke van deze printerlijn is zijn volledig geautomatiseerde print en uithardingsproces.

Digitale workflow A-Z voor patient
De primescan mondscanners die in alle vestigingen van Dental Care Utrecht zijn geinstalleerd, zijn gekoppeld aan bovengenoemde digitale oplossingen. Deze koppeling biedt een volledige en zeer geavanceerde digitale workflow voor de patiënt. 

Leverancier
Alle apparatuur en techniek waar Dental Advies Utrecht mee werkt wordt geleverd door Plandent, gevestigd in Nieuwegein.